DIGC – Om oss

Drammen International Gospel Choir ble stiftet i oktober 2009 med base i Åssiden kirke. DIGC synger både tradisjonell og moderne gospel, men også populærmusikk. Det satses på høy, musikalsk kvalitet i alle produksjoner koret gjør, både i egen kraft og i samarbeid med eksterne arrangører. Samtidig ønsker DIGC å bygge fellesskap mellom immigranter og folk med dype røtter i Drammen og omegn. Koret har per i dag ca. 35 medlemmer fra flere forskjellige nasjoner.

DIGC har hatt en veldig positiv utvikling, noe som har skapt mange muligheter for samarbeid med andre artister. Noen av de koret har jobbet med er Christian Ingebrigtsen, Eli Kristin Hansveen, Kjetil Bjerkestrand, Benedicte Adrian, Donkeyboy, Øyvind «Elg» Elgnes, Frode Alnæs, Det Betales og sist sammen med Karoline Krüger og Anita Skorgan under Melodi Grand Prix finalen 2018.

Koret har også vært på 2 utenlandsturnèer. Den første gikk til Hannover i Tyskland i mai 2013 hvor det ble avholdt både hadde konsert og deltakelse i gudstjeneste i St.Johannes Davenstedt Kirche. Den andre turen gikk til England hvor DIGC holdt 3 konserter; en hos Ordføreren av Winchester, en i Salisbury Art Centre og den siste i Christ Church, Winchester.

DIGC har per i dag 2 singler liggende ute på Spotify og et fullt album er under arbeid. Flere av korets medlemmer har også deltatt på innspillinger for andre artister.

DIGC kan bookes til både små og store arrangementer i kirker og til andre eventer. Booking skjer enten gjennom vår manager eller Artist & Event AS.

Musikalsk leder
DIGC har fram til sommeren 2019 blitt ledet av Sven Jøran Michelsen (SJM). Han har komponert mange av sangene i DIGCs repertoar. Høsten 2019 får DIGC ny musikalsk leder, men hvem dette blir – er ennå ikke avgjort.

Korprest: Dag Kaspersen
Soknepresten i Åssiden kirke, er korets prest. DK har jobbet som prest i Åssiden menighet i 20 år. Han har også lang internasjonal erfaring.

Pianist og kapellmester: Trond Akerø-Kleven
DIGC sin faste pianist og kapellmester er Trond Akerø-Kleven (TAK). Han er utdannet pianist og repetitør fra Norges Musikkhøgskole (master) og Barratt Dues Institutt. TAK er også fast ansatt som kirkemusiker i Åssiden kirke. I tillegg jobber han med musikal forestillinger i Oslo, og han er en ettertraktet musiker som har samarbeidet med blant annet Operagutta, Emil og Didrik Solli-Tangen og Ole Edvard Antonsen, for å nevne noen.

Sekretær og vikardirigent: Monica Sun Helgerud
DIGCs sekretær er Monica Sun Helgerud. Hun administrerer konserter og eventer. I tillegg leder hun korets stemmegrppeøvelser og fungerer som vikardirigent.

Styreleder: Helene Borge Wærsted
Pr. januar 2018 er Helene Borge Wærsted (HBW) styreleder i DIGC. HBW er også med i dramateamet i DIGC hvor hun både er utøvende medlem og manusforfatter.

Koret øver hver tirsdag fra kl 19.00-21.30 i Åssiden kirke. Følg oss gjerne på Facebook!

Hovedsponsor for DIGC er Åssiden Menighet . Det er dessuten en rekke andre viktige sponsorer som støtter koret: Drammen Kommune og flere lokale firmaer på produksjonsbasis.

ABB_Logo_Print_4C