DIGC – Om oss

Drammen lnternational Gospel Choir ble startet i okt 2009 med base i Åssiden kirke. DIGC synger både tradisjonell og moderne gospel. Det satses på høy musikalsk kvalitet i alle produksjoner. Samtidig vil DIGC bygge fellesskap mellom immigranter og folk med dypere røtter i Drammen og omegn. Koret har nå over 50 medlemmer fra mange forskjellige nasjoner. Musikalsk leder er Sven Jøran Michelsen (med lang erfaring fra Oslo Gospelkor, startet også Mosaic og The Gospel Art Group). Mange av låtene som koret synger er skrevet og arrangert av ham. Trond Akerø-Kleven (utdannet ved Norges Musikkhøgskole og Barratt Dues lnstitutt) er fast pianist. Dag Kaspersen er korprest og manager.

DIGC er tilknyttet Åssiden Menighet, som en selvstendig virksomhet med eget styre. Leder for styret i DIGC er Helene Borge. Styret arbeider med en klar målsetting for koret: Å etablere et solid tverrkulturelt kristent fellesskap i nærmiljøet med gospelmusikk av høy kvalitet.

DIGC har spilt inn to CD singler og allerede mange store konsertproduksjoner bak seg, blant annet en konsertproduksjon på hovedscenen i Drammen Teater i 2014. Koret samarbeidet med Bragetateret ved norgespremieren på ”Hendelsen” ved Drammens Teater i mars 2014, og samarbeidet med Donkeyboy ved deres lansering av ny single på Senkveld (TV2), også i mars 2014. Koret har dessuten arrangert flere større og mindre konserter i år. DIGC har vært på turne i Tyskland, og reiser til Winchester i England i oktober 2014. Der arrangeres 3 konserter og en CD innspilling. DIGC opptrer etter avtale både i kirker og ved ulike «events» med sang/musikk som både gir rom for ettertanke og glede.

Koret øver hver tirsdag fra kl 19.00-21.30 i Åssiden kirke. Følg oss gjerne på Facebook!

Hovedsponsor for DIGC er Åssiden Menighet . Det er dessuten en rekke andre viktige sponsorer som støtter koret: Drammen Kommune og flere lokale firmaer på produksjonsbasis.