DIGC – Om oss

Drammen International Gospel Choir ble stiftet i oktober 2009 med base i Åssiden kirke. DIGC synger både tradisjonell og moderne gospel, men også populærmusikk. Det satses på høy, musikalsk kvalitet i alle produksjoner koret gjør, både i egen kraft og i samarbeid med eksterne arrangører. Samtidig ønsker DIGC å bygge fellesskap mellom immigranter og folk med dype røtter i Drammen og omegn. Koret har per i dag ca. 35 medlemmer fra flere forskjellige nasjoner.

DIGC har hatt en veldig positiv utvikling, noe som har skapt mange muligheter for samarbeid med andre artister. Noen av de koret har jobbet med er Christian Ingebrigtsen, Eli Kristin Hansveen, Kjetil Bjerkestrand, Benedicte Adrian, Donkeyboy, Øyvind «Elg» Elgnes, Frode Alnæs, Det Betales og sist sammen med Karoline Krüger og Anita Skorgan under Melodi Grand Prix finalen 2018.

Koret har også vært på 2 utenlandsturnèer. Den første gikk til Hannover i Tyskland i mai 2013 hvor det ble avholdt både hadde konsert og deltakelse i gudstjeneste i St.Johannes Davenstedt Kirche. Den andre turen gikk til England hvor DIGC holdt 3 konserter; en hos Ordføreren av Winchester, en i Salisbury Art Centre og den siste i Christ Church, Winchester.

DIGC har per i dag 2 singler liggende ute på Spotify og et fullt album er under arbeid. Flere av korets medlemmer har også deltatt på innspillinger for andre artister.

DIGC kan bookes til både små og store arrangementer i kirker og til andre eventer. Booking skjer enten gjennom vår manager eller Artist & Event AS.

Musikalsk leder: Sven Jøran Michelsen
DIGC ledes av Sven Jøran Michelsen (SJM). Han har lang og bred erfaring med korarbeid, både som sanger (sang tenor i Oslo Gospel Choir i 8 år), freelance musiker, låtskriver og dirigent. Han har blant annet startet og vært musikalsk leder for Mosaic Choir & Band og The Gospel Art Group. Han er også mannen bak OL Floka, som ble en stor suksess i forbindelse med Vinter OL på Lillehammer i 1994. Han er grunnlegger av Norsk Lydstudio i Mjøndalen, som DIGC bruker til innspillinger.

Kor prest og manager: Dag Kaspersen
Soknepresten i Åssiden kirke, er korets prest og manager i tillegg til å synge 1.bass og være solist. DK har jobbet som prest i mange år og vært misjonær i Indonesia. I forbindelse med Åssiden kirkes 50 års jubileum i 2017, skrev han blant annet tekst til en helt ny kveldsmesse.

Pianist og kapellmester: Trond Akerø-Kleven
DIGC sin faste pianist og kapellmester er Trond Akerø-Kleven (TAK). Han er utdannet pianist og repetitør fra Norges Musikkhøgskole (master) og Barratt Dues Institutt. TAK er også fast ansatt som kirkemusiker i Åssiden kirke. I tillegg jobber han med både musikal forestillinger i Oslo, og han er en ettertraktet musiker som har samarbeidet med blant annet Operagutta, Emil og Didrik Solli-Tangen og Ole Edvard Antonsen, for å nevne noen.

Styreleder: Helene Borge Wærsted
Pr. januar 2018 er Helene Borge Wærsted (HBW) styreleder i DIGC. Hun synger 1.alt og er solist i koret. HBW er også med i drama-
teamet i DIGC hvor hun både er utøvende medlem og manusforfatter. Til daglig jobber hun som feltsykepleier i Kirkens Bymisjon avd. Kongsberg.

Koret øver hver tirsdag fra kl 19.00-21.30 i Åssiden kirke. Følg oss gjerne på Facebook!

Hovedsponsor for DIGC er Åssiden Menighet . Det er dessuten en rekke andre viktige sponsorer som støtter koret: Drammen Kommune og flere lokale firmaer på produksjonsbasis.