Kategorier – Konserter

Total Praise – en digital sommerkonsert

Covid-19. Det finnes knapt et menneske i dag som ikke vet hva det betyr: håndsprit, 1 meters avstand, munnbind og karantene. Likevel har vi i DIGC klart å øve sammen hele våren med vår nye dirigent, Kristin Minde Kråkenes, og vår kjære og faste pianist Trond Akerø-Kleven via Zoom. Smått om senn så nådde vi målet: å kunne samles igjen i Åssiden kirke for å holde øvelse sammen. Resultatet ble at vi den 13 juni 2020 kunne møtes og spille inn denne mini sommerkonserten hvor vi med stor glede og iver kunne presentere for vårt kjære publikum vårt nye repertoar. Her får du høre alt fra Sigvart Dagsland sin vakre Ka E’ Du Redd For, Kirk Franklins’ vakre lovsang My Life Is In Your Hands og Andrae Crouchs’ The Lord Is My Light til Bob Dylans’ I Shall Be Released, duetten His Eye Is On The Sparrow fra filmen Sister Act 2, Kyrie av Mr. Mister og kronen på verket i form av Richard Smallwoods’ Total Praise. Hele 10 av korets solister var i aksjon, hvorav 3 av dem sang solo med koret for første gang.

Her er en link du kan klikke på for å se et opptak av konserten: https://www.facebook.com/watch/?v=304389867357252

 

Juleturnè med Didrik Solli-Tangen og DIGC 1, 15, 18 og 19 desember 2019

Her er en liten rapport fra DIGCs julekonserter i 2019. Vi besøkte Åssiden kirke, Frogner kirke i Oslo, Nes kirke i Nesbyen og Borgestad kirke i Skien. Denne gangen gikk vi for et nytt konsept, som vi trygt kan si at slo an hos både publikum og koret. Produsert av Artist & Event AS holdt vi 4 konserter sammen med en av Norges desidert største stemmer, Didrik Solli-Tangen. Sammen serverte vi publikum både kjente og kjære julesanger som O, Come All Ye Faithful, O Helga Natt, Stjernesludd og nylig avdøde Anne Grete Preus sin vakre Når Himlen Faller Ned. I tillegg gav Didrik oss vakre toner i form av blant annet Nella Fantasia, Panis Angelicus, From The Cold og When You Wish Upon A Star.

Flere av sangene hadde fått nye kor arrangementer skrevet av vår faste pianist og kapellmester Trond Akerø-Kleven. Sammen med vårt band bestående av Anders Viken (trommer), Espen Hauge (bass) og Joseph Angyal (fiolin, fløyte, plystring, saxofon) og ikke minst vår meget dyktige vikarierende dirigent Live Edvardsen Tonheim, skapte vi julestemning i alle de fire utsolgte kirkene. Korets solister gjorde også en fremragende jobb og løftet konserten betraktelig. Alt ble rammet inn av lyd og lyscrew fra Artist & Event AS.

Tongues Of Sacred Fire – sommerkonsert 16.06.2019

Vårsemesteret ble avsluttet med sommerkonsert i Åssiden kirke 16.06.19. Vi hadde med oss den meget dyktige bluesgitaristen Jørgen Kværndal Olsen, som bidro med både egen låt og som musiker og vokalsolist på flere av korets egne sanger. I tillegg leverte flere av kormedlemmene flotte solonumre. Henriette Rojahn sang en varm og sjelfull versjon av Joni Mitchell’s Both Sides Now mens tenor Roger Nedberg sin sterke vokal kom til sin rett i Björn Skiffs sin vakre sang Håll Mitt Hjärta. Vikarierende dirigent Monica Sun Helgerud gav publikum toner til ettertanke med Secret Garden sin stemningsfulle sang Sometimes A Prayer Will Do i tillegg til å geleide kor, solister og publikum trygt gjennom kvelden. Korets faste pianist Trond Akerø-Kleven var selvsagt også på plass ved tangentene.

Vårkonsert 28.04.2019

Vår årlige vårkonsert gikk av stabelen 28.04.2019 i vakre Sigdal kirke. Konserten var sponset av Sigdal menighet og vi møtte en fullsatt kirke. Stian Tveit var med oss som pianist og publikum fikk servert et variert program, som alltid. Vi hadde blant annet urfremførelse av en nyskreven låt hvor vår kjære sokneprest står som tekstforfatter. Sangen Tongues Of Sacred Fire handler om å lytte i det stille til hjerteslagene som gir liv, og la oss bli grepet av det store underet som livet er.

Allsang På Grensen – FAB3 med DIGC – O Happy Day

Den 22 april i år deltok Drammen International Gospel Choir på en storslått konsert i en fullstappet Bragernes kirke med The FAB 3 (alias Paal Flaata, Stephen Ackles og Vidar Busk) som heter In Memory Of Elvis Gospel. Samarbeidet var meget vellykket og har nå resultert i flere konserter. Den 2 august opptrådte DIGC sammen med The FAB3 på Allsang på Grensen på TV2. Dette er den andre gangen av foreløpig 5 konserter/eventer som koret og The FAB 3 skal gjøre sammen, de neste tre er i Asker kirke 12 oktober, i Åssiden kirke her i Drammen 24 oktober og i Drammens Teater 1 mars 2019. Her er et opptak av O Happy Day.

 Side 1 av 7  1  2  3  4  5 » ...  Siste »