Julestua – juleturnè 2017

DSC_3037 (2)

DIGC’s juleturnè Christmas Time 2017 ble preget av Julestua. Konseptet var rett og slett å knytte sangene sammen med tekster og små dramatiseringe. Alle foto: Mona Auker.
DSC_3518 (2)
Vår dyktige tekstforfatter og DIGC solist Helene Borge Wærsted skrev fantastiske tekster med mye symbolikk og ord til ettertanke. Konsertene begynte med et tomt juletre og etter hvert som sanger og tekster kom som perler på en snor, ble treet pyntet med nye ting helt til det sto ferdig pyntet når konserten var over. Åssiden Kirke, Konnerud Kirke, Svelvik kirke og Åmot kirke fikk alle gleden av å oppleve denne litt annerledes konserten. Sven Jøran Michelsen ledet DIGC med sitt faste band bestående av Anders Viken (trommer og perkusjon), Espen Hauge (bass), Håvard Caspersen (gitarer), Joseph Angyal (fiolin, fløyter, saksofoner), Magnus Annestad Oseth (trompet og flygelhorn) og kapellmester og faste pianist Trond Akerø-Kleven. DSC_2845 (2)

Publikum fikk servert et bredt spekter av både kjente og mer ukjente julesanger, alt fra Glade jul og Det lyser i stille grender til Go Tell It On The Mountain, Grown-Up Christmas List og korets egen, nyskrevne låt Snowflakes. Konsertene ble avsluttet med Deilig er jorden, en kjent julesang som for mange er en sang med forskjellige følelser knyttet til. Vår eminente tekstforfatter oppsummerte det slik:

«Her bor vi, på denne kulen som snurrer rundt, så liten i det store universet. Et fantastisk sted? ‘’Paradis på jord’’ kommenterer vi på feriebilder av kritthvite strender og majestetiske fjell. Men for noen oppleves ikke jorden så fantastisk. Mennesker lever i fattigdom og krig, får ødelagt hus og hjem av lunefulle og nådeløse værfenomener, eller lever med sykdommer og smerter. Og hver jul synger vi ’Deilig er Jorden’, mens tvilen sliter i oss.. For er jorden så deilig alltid? Kanskje er nettopp DU en av de som tviler og raser når denne sangen synges. Du føler deg kanskje ensom i den store verden, du har kanskje mistet noen så savnet og sorgen river i kropp og sjel, du har kanskje hatt opplevelser du ikke vet hvordan du skal reise deg fra, du opplever kanskje til tider at livet er urettferdig, hardt og hvileløst. Og det er da, nettopp da, vi skal synge denne sangen, høyt og rungende. Deilig er jorden er vår kampsang! For vi må fortsette å kjempe, fortsette å tro, fortsette å håpe og fortsette å synge. Dette er vår kamp. For vår verden, og for oss selv